Публічна дипломатія без кордонів

Один з провідних світових інформаційно-аналітичних ресурсів New Eastern Europe виступив з потрібною і важливою ініціативою спрямованою на підтримку східноєвропейських країн в складний час пандемії. Наші колеги закликають європейський політичний істеблішмент та центри прийняття рішень допомогти Україні, Молдові, Грузії, Вірменії, Азербайджану, Білорусі не тільки протидіяти поширенню COVID-19 та зберегти людські життя, але й подолати наслідки можливої соціальної й економічної кризи.

Фонд громадської дипломатії долучився до ініціативи та закликає інших представників громадянського суспільства, експертного середовища, дипломатичних і політичних кіл активізувати комунікацію з міжнародними партнерами. Сьогодні ми маємо відверто говорити про наявні проблеми та спільно боротися з новими викликами. Активна медіа кампанія має стати одним з інструментів збереження єдності між європейськими країнами й шляхом до спільної перемоги.

Кордони можуть бути закриті, але політика має залишатись відкритою. Громадянське суспільство східноєвропейських країн має працювати над цим та закликати міжнародну спільноту до солідарності та консолідації.