Презентація дослідження «Контури російської політики» в Таллінні

23 травня в приміщенні Національної бібліотеки Естонії за підтримки Естонської школи дипломатії  та Фонду громадської дипломатії відбулась презентація книги «Контури російської політики».

Директор Фонду Антон Найчук представив результати дослідження внутрішньополітичних процесів у Російській Федерації, зовнішньополітичних пріоритетів Кремля та можливих сценаріїв вироблення прагматичної політики України для відновленні власної територіальної цілісності й протидії новим викликам національної безпеки.

Також в рамках заходу відбулась дискусія за участі директора Естонської школи дипломатії Еке Нома, провідного фахівця Вільяра Вібеля та експертів з української сторони – Андрія Круглашова і Олександри Решмеділової. Учасники обговорили сценарії врегулювання конфлікту на Донбасі, перспективи розгортання миротворчої місії ООН, наслідки протизаконної анексії Кримського півострова, роль економічних санкції проти Росії та ефективних механізмів протидії дестабілізуючому курсу зовнішньої політики російської сторони. У ході обговорення експерти здійснили спробу осмислити геополітичний, соціальний та історичний підтексти дій Російської Федерації в Україні та визначити умови, при яких можлива стабілізація політичного діалогу між офіційними Києвом і Москвою.

Захід став важливим інструментом розвитку публічної дипломатії та налагодження експертної комунікації під представниками Естонії та України.